Tandblekning

Tandblekning

Personligt anpassad tandblekning

Vi tar ett avtryck av tänderna och tillverkar (hos tandteknikern) blekskenor i mjukplast. När de är färdiga får du med dig blekskenorna och sprutor med blekgel. Bleker gör du hemma när du sover (eller är vaken). Vanligtvis bleker man i 7-10 dagar för att uppnå ett snyggt och långvarigt resultat. Ilningar kan vara ett problem efter eller under tandblekning men med Opalescence får man sällan eller aldrig ilningar.

Säkert

Att bleka tänderna är helt säkert, förutsatt att det görs i samråd med tandläkare eller tandhygienist. Detta har bevisats genom vetenskapliga studier som genomförts under många år. Den aktiva ingrediensen i Opalescence är karbamidperoxid, som sedan 1990 använts för att ljusa upp miljoner människors leenden världen över. Opalescence tandblekningsprodukter har genomgått toxikologiska studier där samtliga ingredienser och deras egenskaper granskats och dokumenterats. Eftersom Opalescence är klassad som en medicinteknisk produkt säljs den inte till andra än legitimerad tandvårdspersonal.

Hur fungerar det?

Vår tandläkare Annica Örmin ställer en diagnos på dina tänder och bedömer utifrån detta om en tandblekningsbehandling ska göras eller ej. Vi tar ett tandavtryck för att tillverka en anpassad blekningsskena. Opalescence gel appliceras i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder. När du bleker bryts karbamidperoxiden ner till fritt syre som tränger in i emaljen och dentinet (den vävnad som finns under emaljlagret). Det fria syret bleker de missfärgade ytorna, och färgen på tanden har helt enkelt gjorts ljusare. Strukturen på tanden påverkas inte, tack vare Opalescence patenterade höga vatteninnehåll.

Effektivt

Bevisen finns i resultaten – inget kan ge dig ett vitare leende än Opalescence. Det har visat sig vara effektivt på olika typer av missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllningar. Behandling med Opalescence ger även gott resultat på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen.

Hur lång tid tar det?

Redan efter en natt kan du märka en förändring. Optimalt resultat uppträder vanligtvis när processen har pågått 3–8 nätter. Din tandläkare/tandhygienist går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen, beroende på vilka missfärgningar som finns i dina tänder. Resultatet varierar mellan olika patienter. Opalescence finns även för dagblekning.

Finns det några biverkningar?

Vissa patienter kan uppleva ökad känslighet för varmt eller kallt under blekningsbehandlingen. Detta är övergående och kan behandlas med Ultra EZ (kaliumcitrat) eller någon annan produkt som vi har. Känsligheten försvinner normalt 48 timmar efter avslutad behandling. Vi rekommenderar våra kunder att köpa Opalescence tandkräm som innehåller en större mängd fluor jämfört med vanlig tandkräm, detta minskar risken för ilningar genom att impregnera tanden med fluor.

Resultatet

Resultatets varaktighet beror till största delen på dig själv. Håller du en god munhygien och borstar tänderna morgon och kväll med Opalescence tandkräm (särskilt efter att ha intagit mat eller dryck som färgar av sig) kan ditt resultat hålla i många år. Om du nyttjar färgrika ämnen såsom tobak, kaffe, te eller rött vin kanske du behöver upprepa behandlingen ett par nätter vartannat år.

FAQ – Frequently Asked Questions

Fråga: Hur reagerar en stifttand vid tandblekning, den har ju inte vanlig tandemalj och får förmodligen inte samma reaktion och den slutliga färgen kommer troligen att avvika från de övriga tändernas färg?
Svar: En tand i porslin eller annat material påverkas inte av blekningen. Den bleks alltså inte utan behåller sin färg.

Fråga: Jag är gravid, kan jag bleka mina tänder?
Svar: Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder i och med att det inte får bedrivas forskning på denna grupp kvinnor.

Ring och boka tid

Du behöver boka in en tid för undersökning för att bleka dina tänder hos oss. Undersökningen behövs för att vi ska kunna göra en bedömning om dina tänder går att bleka och för att ge ett kostnadsförslag om du har många fyllningar i framtänderna som kan komma behöva bytas ut efter att du blekt.

Ring från Sverige: 0954-22000

Ring från Norge: 004695422000